top of page

Gode oplevelser med sund mad

IMG_0803.jpeg

Forældre oplever tit, at deres børn siger de ikke kan lide grøntsager. Det kan være et problem at få dem til at spise broccoli eller bønner eller rødbeder.

Hvad om problemet med at få den lille til at spise grøntsager ikke, det kommer af, manglende snak om sund mad derhjemme, eller at sund mad ikke smager som fastfood og slik. Hvad om det kommer af, at børn helt naturligt ikke træder udenfor deres komfortzone?

Hvis de kun har fået serveret bønner 2 gange før og måske ikke engang smagt dem der, eller set forældrene spise dem med velbehag. Hvordan kan man så forvente, at barnet har en god oplevelse af bønner? Børn ser op til deres forældre og aflæser deres reaktion, ikke bare en enkelt gang, men hver gang, og de vurderer hvordan forældrene oplever verden. Derefter vurderer de, om det kunne være noget for dem selv.


Sunde spisevaner skabes i den kontinuerlige familiarisering med grøntsager. Med en køkkenhave kan man skabe denne familiarisering. Mine egne børn har plukket broccolien fri for nye skud, ved at spise alt de kan finde råt. De har også selv vil ud og høste bønner til aftensmaden, eller støvsuget bedet for spinat.


Entusiasmen over de langsomt voksende frugter i haven, gør at vi får talt så meget om for eksempel broccolien, at når den en gang begynder at skyde små broccolihoveder, kan man simpelthen ikke vente og den indre dialog går lidt i denne retning: ”Det er jo den broccoli, vi har talt om det hver dag i en måned. Selvfølgelig skal den spises”.

Gode oplevelser med sund mad: About
IMG_4018_edited_edited.jpg

Vil du i gang med det samme?

5 måder at starte en køkkenhave på HELT GRATIS

Giv mig din email og få denne lille mini-eBog med tips til, hvordan du kan starte en køkkenhave helt gratis.

Bogen er fyldt med nogle historier, der forklarer lidt mere om, hvordan jeg har skabt nogle vaner, der hjælper mig til at få gang i køkkenhaven uden at økonomisk belastning.

Det handler om at se dig om, efter det du allerede har!

Gode oplevelser med sund mad: Salgslead
bottom of page