top of page

Samvær i køkkenhaven

Vi forældre er det naturligt gravitationsfelt for vores børn. Vores børn efterligner det, vi gør. De skaber et liv der ligner vores fordi der er det billede af virkeligheden de bliver vist. Det er derfor vigtigt, at vi som forældre holder i tøjlerne og er kompas for vores børn igennem deres liv.

For at vores børn skal kunne håndtere det liv der venter dem, er det vigtig at de får de værdier vi forældre kan give dem. Hvis de ikke har tilstrækkelig forståelse om generelle samfundsværdier fra deres forældre vil de kigge til andre børn for at skabe deres indre værdier. Det betyder, at hvis f.eks. Willy er den stærkeste i klassen, er det måske svært for de andre børn at sige fra overfor ham, når han driller et andet barn. Med værdier videregivet fra forældre, vil det være sværere for Willy at drille andre, fordi de øvrige børn vil være mere loyale overfor den voksne, der har sagt, man ikke må drille, og derfor føle sig tryggere ved at sige fra overfor Willy.


Med fuldt pakkede hverdage hvor børnene afleveres i institutioner med for mange børn og for få voksne, og forældre der haster til hvert deres job, kommer alle udmattede hjem, hvor de ofte ikke har energi til samværet, og i mange familier ender det med, at alle kigger på hver deres skærm. Den helt store problemstilling er her, at børnene kommer hjem og stadig ikke har ret meget voksenkontakt. I det hverdagsres mange oplever i dag kan det være svært at få tid til værdier og samtaler om hvad der er rigtig og galt.

Jeg tror, det er her en køkkenhave kan spille en kæmpe rolle. Køkkenhaven kan blive det rum, hvor du kan forstærke dit barns relation til dig og understøtte barnets sunde vertikale orientering. Vi kan ikke kontrollere, hvem vores børn møder i fremtiden, men vi kan sikre os en stærk relation ved at pleje forholdet regelmæssigt – ved at gøre noget sammen. Vi kan ikke forhindre skolebørn i at drille hinanden eller f.eks. udelukke al elektronik. Men vi kan styrke vores relation til vores børn, så de kommer til os, når der opstår problemer. Og hvis der kommer en styrket relation til dine børn ud af din køkkenhave, så har du vundet stort.

IMG_3562_edited.jpg
IMG-2360.jpg
IMG_6934.jpeg
IMG_4018_edited.jpg
_edited.jpg
IMG_6336.jpeg
_edited.jpg
IMG-9647-Original.jpg
IMG_3562.jpg
Samvær i køkkenhaven: About
vande sarah_edited.jpg

Vil du i gang med det samme?

5 Tips til at få børnene med i haven

Giv mig din email og få denne lille mini-eBog med tips til, hvordan du nemt kan få børnene med i haven.

Bogen er fyldt med nogle historier, der forklarer lidt mere om, hvordan jeg har skabt nogle vaner, der hjælper mig med at justere mine forventninger og håndtere børnenes store armbevægelser og udfordringer.

Det handler om at justere sine egne forventninger!

Samvær i køkkenhaven: Salgslead
bottom of page