top of page

Nøglen til god læring

Det ar lære kan være en svær opgave. Fordi at lære noget nyt ofte handler om at begå fejl. Hvis vi ikke fejler lærer vi ikke. I dag er mange under den illusion at de der er dygtige er ofte bogsmarte eller medfødt en speciel fordel. Hvad om dygtighed handler om vores evne til at være selvkærlige, når der bliver begået fejl, om vores evne til at reflektere og lære af deres fejl? Vi voksne er gennem vores opvækst blevet præget af den tankegang, der fylder i samfundet i dag, men vores børn kender ikke den historie endnu, og de stoler blindt på det, du fortæller dem. Specielt de tidlige år har stor indflydelse på, hvordan man ser verden som voksen og derfor er det vigtigt, at vi tidligt taler om fejl og deres konsekvenser.

Grundlægger af Spanx, Sarah Blakely, har været en storfortaler for at tale om fejl med sine børn. Hun beskriver sin fars skuffelse, da hun som barn kom hjem fra skolen og fortalte, at hun ikke havde lavet fejl den dag. Faktisk var han så optaget af, at hun skulle evne at lave fejl, at hun blev ved med at melde sig til kurser og konkurrencer, hun vidste, hun ville fejle, så hun kunne komme hjem til sin far og fortælle om dem for at gøre ham glad. Hun har også sagt, at det har været en gave for hende at få et mindset, der var så opsat på, at det at fejle var en god ting, og at det har haft positive konsekvenser for hende i arbejdslivet senere hen.


Jeg tror en køkkenhave kan hjælpe med at give et trygt rum til at fejle. Mest fordi, selv den mest erfarende gartner har svære år i køkkenhaven. Nogle år lykkes du med kartofler og bønner, mens agurkerne og tomaterne lider. Andre år lykkes ikke kartoflerne, men til gengæld har du salat. Det er altid noget du ikke vil lykkes med, og det er godt for så får I øvet i fællesskab hvordan man så bliver nødt til at komme op på hesten igen, og lægge nye planer, når den første plan ikke går som forventet.

IMG_6154_edited.jpg
Nøglen til naturlig læring: About
vande sarah_edited.jpg

Vil du i gang med det samme?

5 Tips til at få børnene med i haven

Giv mig din email og få denne lille mini-eBog med tips til, hvordan du nemt kan få børnene med i haven.

Bogen er fyldt med nogle historier, der forklarer lidt mere om, hvordan jeg har skabt nogle vaner, der hjælper mig med at justere mine forventninger og håndtere børnenes store armbevægelser og udfordringer.

Det handler om at justere sine egne forventninger!

Nøglen til naturlig læring: Salgslead
bottom of page