top of page

Køkkenhaven

køkkenhave 3.jpg

Hvilke planter skal man vælge for at starte en køkkenhave?

Det vil altid være et spørgsmål, der melder sig i opstarten. Rigtig mange af de forældre jeg møder, ønsker at starte en køkkenhave med deres børn, fordi de ønsker, at børnene skal spise flere grøntsager, og/ eller fordi, de har et ønske om, at børnene skal forstå, hvordan naturen hænger sammen. Så hvilke planter skal man vælge for at starte en køkkenhave?

I mangel på kreativitet dyrkede jeg i starten tomater. Rigtig mange tomater. Gule og røde, store og små, men kun tomater og kun den mere traditionelle type, der indeholder en masse vand. Jeg tænkte ikke en gang over, at jeg faktisk ikke spiste tomater (i hvert fald ikke den gang). Så det endte med, at vi forærede langt de fleste af vores mange tomater til naboer, venner og bekendte.


Da vi besluttede af dyrke agurker, oplevede vi et vendepunkt. Det år blev en fest i haven af flere årsager. Jeg blev modigere og forsøgte mig med flere utraditionelle grøntsager, og jeg blev så fascineret af grøntsagernes udvikling, at jeg ikke kunne holde mig fra at gå i haven og holde øje med den. Jeg og min datter gik ind i vores lille drivhus og kiggede på de små agurker, der var blevet store, på majsen der var ved at være klar og på chili og peberfrugter, der rødmede i solen. Hendes små børnefingre udpegede den agurk, der skulle have æren af at ligge på frokostbordet, og vi klippede den af med hendes lille børnesaks, så hun stolt kunne fortælle far, hvilken fangst HUN havde fanget.


Det er ikke sikkert at agurk er det rigtige for dig – derfor har jeg lavet en opgave, der kan hjælpe dig med at finde de afgrøder, der vil give dig mest værdi i din køkkenhave. Men før du gør det, så husk en ting: hvis ikke du lykkes i første forsøg, er det ikke fordi du ikke har grønne fingre – det er bare fordi naturen ikke altid gør det, vi vil den til. Prøv igen - måske på en ny måde; med mindre vand eller mere vand, mere lys eller mere varme, mere tid eller måske bare nogle andre frø.

Hvad skal vi plante?: Courses

Mini eBog til kun 29 kr

Hvad skal vi plante?: Courses
Køkkenhave lynkursus.png

Køkkenhave lynkursus

Jeg har skrevet en mini eBog til dig der har lyst til at starte i dag og få succes med det samme. Bogen omhandler alt du behøver at vide for at komme i gang med din fantastiske køkkenhave

bottom of page